Ford Mustang Mach-E is de beste auto voor 2022 volgens AAA

1/06/2022

Je weet dat elektrische voertuigen wijdverspreid worden wanneer de AAA (American Automobile Association) er een aanwijst als de beste auto van het jaar. Deze keer klom de Ford Mustang Mach-E naar de top van AAA's autogids door de meeste punten te scoren en behaalde eerste plaats als de beste algehele auto.


  • "De verkoop van elektrische voertuigen, hoewel klein, neemt toe en overal zijn er tekenen dat de toekomst elektrisch is", zegt Megan McKernan, directeur van het Automotive Research Center van de AAA. "En die toekomst zou sneller kunnen komen met veranderende consumentenvoorkeuren als gevolg van factoren zoals hoge benzineprijzen en de uitfasering van benzine-aangedreven voertuigen in sommige regio's."


Het verkrijgen van de eerste plaats was geen gemakkelijke taak. De Mustang Mach-E moest het opnemen tegen vrijwel elke andere auto op de markt. Bij het ontwikkelen van de AAA Annual Automotive Guide krijgen medewerkers van het Automotive Research Centre elk nieuw voertuig, dat recent is sinds de gids van het voorgaande jaar werd gepubliceerd, en dienen het in voor een volledige beoordeling. De auto wordt gescoord op 12 gebieden, waaronder het aantal ADAS-veiligheidsvoorzieningen, brandstofefficiëntie, emissies, remmen, handling, rijkwaliteit en acceleratie.

Mustang Mach-E face  Mustang Mach-E côté  Mustang Mach-E arrière 

Vervolgens wordt elk voertuig in een van de 5 categorieën geplaatst: klein, middel, groot, pick-up en SUV/Minivan. Er zijn ook 3 award categorieën. Dit jaar won de Mach-E in de Minivan / SUV-categorie. Als beste in de boven $50.000 en algemeen als voertuig. Alle andere categorieën werden gewonnen door een elektrisch voertuig, PHEV of hybride voertuig. Het geeft weer waar de industrie nu naartoe gaat.

De algemene resultaten voor alle categorieën waren als volgt:

Algemeen: : 2021 Ford Mustang Mach-E Premium AWD (elektrisch)
Petit : 2021 BMW 330e (plug-in hybride)
Middelgroot : 2021 BMW 530e (plug-in hybride)
Groot : 2021 Mercedes-Benz S580 4MATIC Sedan (hybride)
Pickup: Ford F-150 XLT SuperCrew Hybride 4×4 2021
SUV /Minibestelwagen  : 2021 Ford Mustang Mach-E Premium AWD  (elektrisch)
Beste onder $ 35.000 : 2021 Hyundai Elantra Hybrid Limited
Beste $ 35.000 - $ 50.000 : Volkswagen ID.4 1e editie 2021 (elektrisch)
Beste meer dan $ 50.000 : 2021 Ford Mustang Mach-E Premium AWD (elektrisch)

Wil je meer weten over de AAA-resultaten? Lees hier de criteria. Hoewel Lezers en auteurs van CleanTechnica waarschijnlijk iets anders zouden kiezen voor de meeste of al deze categorieën, richt AAA zich op een veel breder publiek dat niet zoveel nadruk legt op milieukwesties en efficiëntie. Voor de gemiddelde bestuurder is de F-150 op benzine een goed voertuig. Omdat het de best verkochte voertuig in de Verenigde Staten is, in alle categorieën.

Redenen voor de voorkeur aan grote benzine-aangedreven voertuigen zijn dingen zoals zichtbaarheid (een grote reden die door de bestuurder wordt gegeven voor het besturen van vrachtwagens en SUV's op ritten), een soepele rit waarbij je niet veel hobbels op de weg voelt of hoort, en laadcapaciteit (die in veel gevallen de aerodynamische efficiëntie verstoort). Dit zijn belangrijke onderdelen van de score van een voertuig. Ze zijn gekozen op basis van de voorkeuren van de gemiddelde bestuurder, niet op basis van dezelfde voorkeuren die wij hier zouden kiezen.

Desondanks won één elektrisch voertuig de eindscore en een ander elektrisch voertuig (de Volkswagen ID.4) een categorie. Hybrides en plugin hybriden wonnen de rest. Dit toont zowel aan dat autofabrikanten klanten helpen om schonere voertuigen te rijden die ze echt willen, maar ook dat klanten zich meer wenden tot schonere voertuigen. Hierdoor zien we hoeveel vooruitgang we al hebben geboekt.




Zie het originele artikel hier: https://cleantechnica.com/2022/05/17/aaa-ford-mustang-mach-e-is-best-overall-car-for-2022/



Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws